Thermische inspectie van uw dak

Voor (warmte)lekkage van uw dak, lichtkoepel en lichtstraat

Belangrijk

Dakinspectie

Wanneer u en pand wilt kopen of huren kijkt u natuurlijk naar het aangezicht, hoe zit het in de verf, is het sanitair degelijk. Maar kijkt u ook op het dak ?

Want juist een DICHT dak boven uw hoofd is essentieel.

Ook als u al eigenaar of huurder bent kan een dakinspectie van groot belang zijn. 

Hierbij is belangrijk om te weten dat de eigenaar c.q. verhuurder van een pand verantwoordelijk is voor de constructie van het dak. De huurder daar en tegen is verantwoordelijk voor de waterhuishouding zoals het schoonhouden van de afvoeren en de goten.

Ons werk

Een collage van onze warmtebeelden

Met thermografie kunnen we precies zien waar er warmte uit de woning of het gebouw lekt.

Ook zijn tochtplekken eenvoudig te achterhalen.

Plat dak lekkage
Koepel
dak koepel
dak koepel
Waarom

Waarom zou u een dak scan laten maken?

Er zijn verschillende redenen waarom u een warmtebeeld inspectie van uw dak wilt doen. De voornaamste redenen die wij horen zijn:

Isolatielekken

Een slecht geïsoleerd dak of dakonderdeel straalt meer warmte uit dan een goed geïsoleerd dak of dakonderdeel. Om dit energieverlies zichtbaar te maken, maken we gebruik van dakthermografie: een innovatieve techniek waarmee temperatuurverschillen gemeten kunnen worden. 

Een dakscan is een prachtig middel om gebouweigenaren en bewoners bewust te maken van de energieverliezen in het dak. Met deze techniek kunnen we goed laten zien wat er mis is op een dak. Maar onze dakscan gaat verder dan bewustwording alleen.

Op basis van de beelden kunnen we u ook uitstekend een advies geven en vervolgstappen nemen. Onze dakscan is echt bedoeld om energiebesparing handen en voeten te geven. “Een duurzaam dak begint bij een goed en droog dak.”

Daklekkage

Een daklekkage zorgt voor temperatuursverschillen onder de dakhuid. Om deze verschillen zichtbaar te maken, maken we ook gebruik van dakthermografie. Door deze temperatuurverschillen kunnen we herleiden waar de oorzaak van een lekkage zit. Dit voorkomt onnodig zoeken en openmaken van daken om de oorzaak te achterhalen.

Wanneer wij een dakscan van uw dak komen maken, onderzoeken en inspecteren wij uw dak, leggen de kritieke punten vast en u ontvangt een rapportage met aanbevelingen van ons om de problemen te verhelpen.

Bovenstaande foto’s geven een indruk van de warmteverliezen in een dak bij lichtkoepelopstanden en dakdoorvoeren.

Voordelen

Preventief onderhoud

U kunt een dakscan het beste preventief uitvoeren. U voorkomt hiermee problemen en hoge kosten. Thermografische inspectie kent een aantal duidelijke voordelen: